לבלוג שלי בתפוז
אמא לשני ילדים
אתר אחהצ.jpg

 

יאגו אחהצ.png

פונדו סופגניות

הרעיון של פונדו סופגניות הבשיל בי כמה שבועות לפני חנוכה, וריגש אותי מאד: גם להיות מקורית וגם לזלול את התוצאה – זה לא פחות ממושלם.
אחר כך גיליתי, לצערי, שאני לא הגאונית היחידה, ושעוד אנשים (קארין גורן, למשל) חשבו על רעיון דומה. אחרי ההלם הראשוני, התנחמתי בעובדה שאם קארין ואני באותו ראש, עוד נכון לי עתיד מתוק.

אז בואו נכין פונדו סופגניות!
 
נכין סופגניות לבן קטנות (לפי מתכון מצוין של דנית קימל מ"לאשה") את התוצרת נטבול ברוטב שוקולד חם. להשלמת מסע השחיתות - נגלגל את הסופגניות שלנו בסוכריות, בקוקוס או, הכי טוב - בשברי אגוזים מסוכרים. נפלא.

IMG_6687.JPG
החומרים לכ-25 סופגניות:

1/2 2 כוסות (350 גר') קמח תופח

2 גביעי לבן (400 מ"ל)

2 כפות סוכר לבן (40 גר')

2 שקיקים סוכר וניל (20 גרם)

2 ביצים (100 גרם)

בקבוק שמן קנולה לטיגון (ולא לחסוך, לזרוק את השמן אחרי הטיגון. פעם בשנה מותר לבזבז)

למטבל ה"פונדו":

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

250 גרם שקולד מריר

סוכריות מזרה, קוקוס, שברי אגוזים

(אפשר להגדיל ולעשות ולהכין כמה מטבלי שוקולד)

אופן הכנה:

ראשית מכינים את הגנאש (=הרוטב):

מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן (לא להרתיח אותה), שוברים את השוקולד וממיסים אותו בשמנת ומקפידים שהגנאש לא ירתח.

ועכשיו לסופגניות:

טורפים בקערה את הקמח, הלבן, הסוכר, סוכר הוניל והביצים לעיסה חלקה (רצוי בעזרת מטרפה ידנית).

מחממים את השמן לטיגון עמוק, על להבה בינונית, עד שהוא יבעבע. (השתמשתי בסיר קטן, כדי להשיג עומק בכמות קטנה (יחסית, כן?) של שמן. ממלאים כף בעיסה, ובאצבע מחליקים אותה לתוך השמן. מקפידים לא לטגן יותר מ 3-4 סופגניות בכל שלב כדי לא להוריד את טמפ` השמן. מטגנים כ 3 דקות מכל צד (הסופגניות תתהפכנה מעצמן) עד להזהבה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.

ועכשיו לחלק המשפחתי, מכינים קערת סופגניות, לידה קערת רוטב, וקעריות מזרה וחוגגים.
 
טיפ: אם יישארו לכם מטבלי שוקולד, אתם יכולים לאלתר מהם טראפלס. איך? פשוט מקררים את המטבל עד שהוא מתקשה חלקית ומקבל מרקם משחתי. יוצרים כדורים בכפית, מגלגלים בקקאו ו...זהו.