יאגו אחהצ.png

מוס טונה

מוס טונה.JPGמוס טונה.
הלא הוא אחד מסמלי האירוח המתוחכם של האייטיז
 (1980-1990)
ונכון שזה היה עשור איום - בהמון מובנים,
אבל המוס הזה נחלץ ממנו ללא פגע.
אמא שלי היתה מכינה אותו,
עכשיו כשירשתי את מחברת המתכונים שלה,
(כי בכל רע יש גם קצת טוב) 
הבנתי גם כמה קל להכין אותו.
 

החומרים: 
1 בצל בינוני 
360 גרם טונה בהירה במים (שזה 3 קופסאות "סטנדרטיות" של טונה סטארקיסט)
גביע שמנת חמוצה 
4 כפות מיונז (השתמשתי במיונז ביתי)
רבע כוס מיץ לימון סחוט
3 כפות קטשופ (נותן למוס את צבעו היפה) 
רבע כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור טחון או גרוס
14 גרם ג'לטין (שקית) + רבע כוס מים חמים 
מעט שמן לשימון התבנית
תבנית מעוצבת או קערה 
 
 
אופן ההכנה: 
לרסק את הבצל במעבד מזון, להוסיף את הטונה ולהמשיך לטחון, להוסיף את השמנת, המיונז, הקטשופ, חצי מהלימון הסחוט ותבלינים. לטחון היטב למחית חלקה. לטעום, לתקן תיבול (לימון, מלח, פלפל)
לשפוך את הג'לטין לכוס המים תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי לקבל תערובת נטולת גושים.
להוסיף את הג'לטין לתערובת שבמעבד המזון ולערבב שוב.
לשמן את התבנית בשכבה דקיקה של שמן, לצקת אליה את המוס.
לקרר 6 שעות לפחות (מומלץ להכין את המוס מבעוד יום)
לפני ההגשה, להפוך בזהירות על צלחת הגשה, ולקשט. 
 
2 המפתחות להצלחה:
הכנת תמיסת ג'לטין חלקה
תבנית בעיצוב שווה