לבלוג שלי בתפוז
אמא לשני ילדים
אתר אחהצ.jpg

 

יאגו אחהצ.png

חלה עם דבש לראש השנה

את המתכון הנפלא הזה קיבלתי מחברתי ענת. כך הם מתכוננים לראש השנה, הם אופים חלות מתוקות, לשנה מתוקה.

החומרים:

חבילת שמרים

כוס מים פושרים

2/3 כוס חלב (למתכון פרווה אפשר להשתמש בחלב סויה)

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס דבש

2 כוסות שמן (למרקם לחמי יותר אפשר להשתמש בכוס אחת שמן)

3 ביצים

2 כפיות מלח

7 כוסות קמח

חלמון אחד מעורבב עם כפית מים לזיגוג

כפית שומשום

 

אופן ההכנה:

1.      לערבב את השמרים עם המים ומעט סוכר

2.      לערבב את הסוכר, הדבש, השמן הביצים והמלח. להוסיף בהדרגה 4 כוסות קמח ואת החלב (ניתן להוסיף כפית תמצית וניל).

3.      להוסיף בהדרגה את תערובת השמרים המבעבעת, להמשיך ולהוסיף בהדרגה את יתר הקמח, עד שנוצר בצק גושי.

4.      להניח את הבצק בקערה משומנת היטב

5.      לכסות את הבצק ולהתפיח במשך שעה אחת. לאחר מכן יש לטפוח בבצק וללוש אותו מעט.

6.      ליצור מהבצק חלות בצורת צמות, לחמניות קטנות ועגולות, או כל צורה כיד הדמיון הטובה

7.      להניח את החלות על נייר אפיה משומן, ולהבריש את תערובת החלמון והמים.

8.      לכסות ולהתפיח שנית כשעה.

9.      לאפות את החלות בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס, כ-35-40 דקות, עד שהן מתחילות להזהיב.